2021.12.04. Szombat

Zsidók 10:14
„Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.”

1963.03.18 – Az első pecsét
Hogyan mondhatja azt valaki, hogy Krisztus Menyasszonya belemegy a nagy nyomorúságba? Egyszerűen nem értem! A Menyasszony elvitetik a nyomorúság elől. Ha a Gyülekezet megítéltetett, ha ők megítélték magukat és elfogadták a Vért, akkor Isten hogyan ítélne meg egy olyan embert, aki tökéletesen és teljesen bűntelen? Azt mondod: „Nincs olyan ember…” Pedig minden újonnan született hívő, minden igaz hívő tökéletesen és teljesen bűntelen Isten előtt. Nem a cselekedeteiben bízik, hanem Jézus Vérében, amelybe az ő megvallásai belemerültek. A Biblia így mondja ezt. Értitek?
Senki sem cselekedhet bűnt, aki Istentől született… és nem cselekedhet bűnt. Hogyan mondhatsz te egy embert bűnösnek, amikor Jézus Krisztus Vérének a fehérítőszere ott van közte és Isten között? Az pedig annyira szétoszlatja a bűnt, hogy semmi sem marad belőle. Értitek? Hogyan is engedhetné Krisztus tiszta Vére, hogy egyetlen bűn is átmenjen rajta? Nem engedi.
Jézus azt mondta: “Legyetek azért tökéletesek, amint a ti mennyei Atyátok tökéletes.” Mi pedig hogyan tudnánk csak elkezdeni még a gondolatát is annak, hogy tökéletesek legyünk? Jézus azonban megkövetelte ezt. Ha pedig Jézus megkövetelte, akkor kell, hogy erre utat nyisson számunkra. Ezt meg is tette: a Saját Vérével.

Vélemény, hozzászólás?