2021.11.25. Csütörtök

Efézus 5:25
„Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért!”

1956.01.01 – Miért olyan zavarodottak az emberek?
Egy fiatalember jött hozzám, nemrég. Pünkösdi volt. Ő túl sok ilyen összejövetelt látott. És bement… a felesége egy hithű református volt és azt mondta: „, biztos mind lementetek oda tegnap este és kiabáltatok.” Azt mondta: „Biztos mind nyelveken szóltatok és ilyesmiket csináltatok tegnap este.”
A férje letérdelt és azt mondta: „Istenem, most kiűzöm belőle a gonoszt! Én kiűzöm belőle a gonoszt!” Majdnem válás lett belőle.
A férfi, egy rendes ember; eljött hozzám és azt mondta: „Branham testvér, szerintem, el fogunk válni. Egyszerűen nem tudom kiűzni belőle a gonoszt.”
Azt mondtam: „Testvér, rosszul közelíted meg. Amikor elkezdi azt, mondd hogy: ’Rendben, kedvesem. Megértelek, drágám,’ és legyél igazán kedves hozzá! Csak próbálj minden tőled telhetőt megtenni érte!”
Azt kérdezte: „Branham testvér, és hogy fogom a gonoszt kiűzni belőle?”
Azt mondtam: „Csak tedd, amit mondtam és imádkozz érte a szívedben! Isten majd gondoskodni fog a többiről.”
Felhívott engem úgy két-három héttel később, azt mondta: „Az otthonunk gyökeresen megváltozott.” Azt mondta: „A feleségem ki van cserélve.”
Azt mondtam: „Melyik a legerősebb: kiabálni, rugdosni és toporzékolni; vagy átkarolni őt szeretettel?” Isten a szeretet.
Talán elmész mindenféle érzelmek felé és mindenhogy próbálkozol és a vallás nevében teszed. A pogányok is ugyanezt teszik.De adj nekem egy odaszentelt életet, ami meghalt és feltámadt Krisztus Jézusban, aki a Shekinah Dicsőségben él, körbevéve Isten szeretetével, ő az a személy, aki hiszem, hogy Ott lesz. Tégy engem a lepel alá, az Úr Jézus Vére alá.Vedd az összes ajándékot, ami neked van az Igében, a gonosz mindegyiket tudja utánozni. De nem képes utánozni a szeretetet, mert a szeretet eredeti. A gonosz nem képes szeretni. Ez egy olyan dolog, amit ő képtelen megtenni.

Vélemény, hozzászólás?