2021.11.23. Kedd

I. János 3:2
„Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Őhozzá; mert meg fogjuk Őt látni, amint van.”

1965.12.05 – Dolgok, amiknek meg kell lenniük
Látjátok, Isten mindnyájatokat előre eltervezett. Semmi sem történik véletlenül Istennél. Ő mindent tud erről. Minden előre el van tervezve, el volt tervezve sok generációval ezelőtt, azért, hogy te itt tudj lenni. Tudtad ezt? Csak gondolj bele! Hogy egyszer az apádban voltál, az apukád génjében. Nos, akkor még nem ismert téged; és te sem ismerted őt. De tudod, aztán bele lettél téve egy ágyásba, az anyaméhbe, szent házasságon keresztül, és aztán emberré leszel, aki az apukádhoz hasonló képmásban fejeződik ki. Azután lehet közösségetek.
Nos, az egyedüli módja, hogy Isten fia vagy lánya legyél… örök életed kell, hogy legyen. És az örök életnek csak egyetlen formája van, és az Isten élete. Ahhoz, hogy Isten fia légy, mindig Benne kellett, hogy legyél. Az életednek a génje, a szellemi életed Istenben volt, az Atyában, még azelőtt, mielőtt még egy molekula is létezett volna. Érted? És te nem vagy más, mint az élet génjének a megtestesülése, amely Istenben volt, mint Istennek egy fia. Nos, most ki vagy fejezve, miután az Ő Igéje beléd jött, hogy világíts ennek a kornak. Isten életét fejezed ki magadban, mert Isten fia vagy lánya vagy. Értitek, mire gondolok? Azért ültök ebben a gyülekezetben ma, mert a kötelességetek az, hogy kifejezzétek Istent ennek a nemzetnek és ennek a népnek, és ennek a szomszédságnak, ahová tartoztok.

Vélemény, hozzászólás?