2021.11.19. Péntek

Mikeás 5:2
„De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, aki uralkodó az Izráelen; akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.”

1963.03.17. – Isten egyszerűségben
Különös belegondolni abba, hogy Isten hogyan is cselekszik ilyet. Isten valami olyan egyszerű dologban rejtőzik el, amit a bölcsek ezerszer mérföldre eltévesztenek, aztán pedig visszafordul abban az egyszerű dologban – abban az egyszerűségben, amelyben Ő munkálkodik -, és ismét kijelenti Önmagát.
Úgy gondoltam, hogy ez egy olyan téma, amit tanulmányozhatunk azelőtt, hogy hozzákezdenénk a hét pecsétről szóló nagy tanításokhoz. Sokan nem veszik Őt észre abban, amiben Ő kijelenti Magát. Az embernek megvan a maga elgondolása arról, hogy Istennek milyennek kellene lennie, és hogy Isten mit fog cselekedni. És úgy van, amint azt már sokszor mondtam is, hogy az ember mindig is ember marad. Az ember mindig magasztalja Istent azért, amit megtett és mindig várja azt, amit Isten meg fog tenni. És mindig figyelmen kívül hagyja azt, amit Isten éppen most végez.
Ilyen módon nem veszik Őt észre. Visszatekintenek, és látják, hogy milyen nagy dolgot cselekedett Isten. Azonban nem látják meg azt, hogy milyen egyszerű dologgal cselekedte meg azt. Aztán pedig várnak egy eljövendő nagy dolgot, ami meg fog történni. Tízből kilenc alkalommal pedig az a dolog éppen a szemük előtt zajlik, és annyira egyszerű, hogy nem ismerik fel azt.

Vélemény, hozzászólás?