2021.09.21. Kedd

Ézsaiás 53:7
„Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírók előtt; és száját nem nyitotta meg.”

1962.12.23. – Az Ige ügyének szégyene
De Neki ki kellett állnia a szégyent. És Ő adta Magát, hogy itt megkössék, elvezessék a halálra, azért, hogy megöljék, hogy visszahozza az Örök Életet. Dicsőség Istennek! Ó, mennyire szeretem Őt! Hogy visszahozza az Örök Életet és feltámassza Istennek minden fiát végig a korokon át, akik kiálltak az Igével és vállalták a gyalázatot. Így van.
Ha Ő nem jött volna el, Noé nem tudott volna feltámadni. Ha nem jött volna el, Illés nem jöhetett volna vissza. Ha Ő nem jött volna el, Noé soha nem támadt volna fel. Ha nem jött volna el… Mert Ő volt az eleve elrendelt Bárány, aki eljött, hogy Magára vegye a szégyent, és halált haljon Istennek minden egyes Szaváért, ami ki lett mondva, és amiért ezek az igaz emberek kiálltak. Neki kellett annak lennie. Senki más nem tehette meg. Isten maga, és Ő eljött és vette azt a helyet, hogy megválthasson és Örök Életet adhasson Isten minden fiának, akik kiálltak ugyanazért az Igéért és gyalázatot szenvedtek. Istennek minden fia végig a korokon, aki kiállja a gyalázatot, senki nem volt, aki megválthatta, de hit által látta az eljövendő Megváltót.

Vélemény, hozzászólás?