2021.08.24. Kedd

Lukács Evangéliuma 7:38
„És az Ő lábainál hátul megállt sírva, könnyeivel kezdte öntözni az Ő lábait, és fejének hajával törölte meg, és csókolgatta az Ő lábait, és megkente drága kenettel.”

1957.03.10 – Megmosni Jézus lábait
És közületek, akik nem jártok gyülekezetbe, szégyelljétek magatokat! Talán elmentek egyszer egy évben, mondjuk húsvétkor, hogy megmutassátok a szép új kalapotokat… Így van.
De tudjátok mit? Istent megilleti az első hely. Jézust megilleti az első hely mindenki életében. De mi csak a negyedik helyet adjuk Neki. Pedig Ő az első helyet érdemli. Azt mondod: „Naponta egyszer imádkozom.” Így van, Ő azt is elfogadja. Ha a negyedik helyet szánod Neki, az rendben van, Ő azt is elfogadja. Ha idén talán csak egyszer mentél gyülekezetbe és felvetted az új kalapodat meg minden, Ő nem ítélt el téged azért. Számomra ez teszi Őt Istenné. Ha a negyedik vagy az ötödik helyet adod neki, Ő azt is elfogadja. Bármit elfogad, amit adsz Neki, de az első hely illeti Őt meg. A legjobb hely illeti meg, amit csak adhatunk Neki. A tőlünk telhető legjobb, a legelső illeti meg, mindenünk. Ő megérdemli azt.

Vélemény, hozzászólás?