2021.08.23. Hétfő

Ézsaiás 6:2-3
„Szeráfok álltak fölötte: mindegyiknek hat-hat szárnya volt: kettővel arcát fedte, kettővel lábait fedte be és kettővel lebegett. És kiáltott egyik a másiknak: Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az Ő dicsőségével!”

1963.11.14 – Befolyás
Mindenedet oda kell adnod Istennek; a hódolatodat, a tiszteletedet, mindenedet, ami vagy. Te csak legyél semmi, csak lásd meg, milyen kicsi vagy, ezt akarja Isten, hogy tegyük! És ez igazi alázat. Ez az, ahogy ezek a szeráfok vannak, az Ő Jelenlétében, látjátok, az arcaik eltakarva, hódolatban, a lábaik, alázatban.
És a harmadik dolog az, hogy tudtak repülni. Volt két szárnyuk, ami tevékennyé tette őket.
Isten itt megmutatja az Ő prófétájának, milyen szolgát készített Ő el, aki tiszteletteljes, alázatos és tevékeny. Ez Isten igazi szolgája, ezek, akik Őrá néznek. Nézte Ezékiást, aki felemeltetett, majd büszkeség miatt elesett. De egy szolga, az Ő szolgái, akik Őelőtte vannak, tiszteletteljesek, alázatosak és tevékenyek. Az Ő szolgái, ez az, amibe nekik fel kell öltözniük; tiszteletadásba, alázatba öltözve és állandóan az Atya dolgaival törődve. Igen, uram. Tiszteletteljesen, alázatosan és tevékenyen.

Vélemény, hozzászólás?