2021.07.31. Szombat

2Korinthus 3:2
„Akik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tintával, hanem az élő Isten Szellemével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.”

1964.06.14. – Isten leleplezése
Figyeld meg, hogy aztán az Ő részévé válsz, mintha te volnál az a lepel, amely eltakarja Őt. Te az Ő része vagy – amíg Krisztus benned van -, amint Krisztus Isten része volt. Mert Isten Benne volt, Istenné téve Őt. És amint Krisztus benned van, a dicsőség reménysége, te Krisztus részévé leszel. „Aki hisz énbennem, megcselekszi azokat, amiket én cselekszem.” Látjátok? Krisztus részévé leszel mindaddig, amíg Krisztus el van rejtve benned. Akkor el van rejtve a hitetlen elől, de te tudod, hogy Ő benned van. Te vagy a temploma Krisztusnak, aki a lepel mögött, a bőr mögött van. A lepel ismét emberi testben rejti el Istent, az Igét, a hitetlen elől.
„Amint meg van írva!” Látjátok, megírva. „Ti írott levelek vagytok” – mondja a Biblia. Mi egy levél? Megírt Szó. És ti vagytok a megírt… Más szavakkal, így lehet olvasni, hogy ti… Ő azt mondja: „Ti írott levelek vagytok.” Vagy pedig: „Ti vagytok a megírt Ige, amely megnyilvánult.” Ehhez semmit nem lehet hozzáadni. Nem mondhatod, hogy te egy írott levél vagy, úgy, hogy közben más dolgot élsz meg. Csak úgy, hogy azt éled meg, ami már meg van írva, mert semmit nem lehet hozzáadni vagy elvenni belőle.

Vélemény, hozzászólás?