2021.07.07. Szerda

1.János 1:3
„Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az Ő Fiával, Jézus Krisztussal.”

1955.10.09. – A közösség módja
Az Ő szívében nagyobb a vágy a közösségre, mint a miénkben. És azért alkotott minket úgy, mert mi az Ő utódai vagyunk, azért vágyunk a közösségre.
Ez veszi rá az anyát, hogy meghaljon a gyermekéért. Miért? Ettől adná egy apa az életét a feleségéért. Egy férj, egy igazi férj életét adná a feleségéért. Miért? Mert Krisztus az Ő életét adta a gyülekezetért, a feleségéért. Az egy késztetés benned. És ezért van, hogy egy anya átküzdené magát a tűzön, nem gondolva magára, égő hajjal és égő ruhákkal, hogy felkapja a csecsemőjét és kirohanjon vele. Miért? Ez a szülői szeretet. És Isten az első és eredeti Szülő. És ezen keresztül jön az a késztetés, mert az asszony adott életet a gyermeknek. És ezért jött le Isten és jelent meg testben, és egyenesen belement a lángokba, a szenvedés forróságába, hogy minket közösségbe hozzon Ővele, és nem gondolt Magára. „Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd.” Milyen csodálatos közösségünk van egymással és Istennel!

Vélemény, hozzászólás?