2021.06.22. Kedd

Ezékiel 36:26-27
„És adok néktek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet. És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.”

1965.12.07. – Vezetés
Drága Istenem! Amint itt állunk ma este, egy haldokló nép, az arcunk a föld felé fordul, a por felé. Mi csak… Te adtad nekünk ezt az éles prédikációt Uram, látjuk a két ember példáját. Egyikük egy vallásos ember, gyülekezetbe járt, de elutasította az Örök Élet Vezetését. És a másik elutasította a világi hírnevet, és az Örök Élet felé fordult. És látjuk mindkettőjük állapotát ma este a Biblia szerint. A gazdag ember a gyötrelemben, és Mózes a dicsőségben van.
Atyánk, szeretnénk olyanok lenni, mint Mózes. Szeretnénk, hogy a Te szent Fiad, Jézus Krisztus vezessen minket Örök Életre. Add meg ezt a szíveinknek ma este, Uram! Tépd ki a régi kőszívet, helyezd be az új szívet, a hús szívet, a szívet, amihez te beszélhetsz és foglalkozhatsz vele, és mi nem leszünk gőgösek, vagy közömbösek. Add Uram, hogy a Szent Szellem soha ne menjen el, hadd jöjjön és szentelje fel ezt a népet! Szólj hozzájuk, tépd szét a köves akaratokat, és helyezd be az Isten akaratát! Ments meg mindenkit Atyám, add nekünk a Te szeretetedet! Juttass el minket egy helyre Uram, ahol eltávolodunk minden érzelmességtől, a valódi biztos érzések felé, a szívből jövő dolgokhoz, a szellemnek mélységéhez, Isten gazdagságához, a Szellem Királyságához a szíveinkben. Add meg ezt ó Nagy Vezető, nagy Szent Szellem, mielőtt felszállsz az egekbe a Te Gyülekezeteddel.

Vélemény, hozzászólás?