2021.06.02. Szerda

Jónás 1:3
„De Jónás felkelt, hogy elmeneküljön Tarsisba az ÚR jelenlétéből, és lement Joppába; és talált egy hajót, ami Tarsisba ment.”

1965.02.17. – Egy ember, aki fut az Úr Jelenlétéből
És Jónás itt, mint a Biblia egyik kis-prófétája, el lett hívva, hogy menjen le ebbe a városba. És mi itt találunk egy mintát mindnyájunkra. Mindannyian, mi mindig futunk valami elől. Futunk a problémák elől. Futunk a felelősség elől. Mi mind hajlamosak vagyunk ezt tenni. Mi, inkább elfutunk, mint megálljunk és szembenézzünk azzal. Látjátok, mi csak… Felismerjük, hogy mi futunk.
Néha azt találjuk, hogy hajlamosak vagyunk futni a munka elől. Nem akarunk dolgozni. Néhány ember egyszerűen csak azt gondolja, hogy meg tud élni munka nélkül. De, úgy gondolom, Salamon volt, aki azt mondta, megtalálhatjuk itt a választ, ha megnézünk egy hangyát. Tudjátok egy kis hangya, azt mondják, hogy ha az a hangya nem dolgozik és nem gyűjt, az a hangya nem is eszik azon a télen. Ezért mindenkinek dolgoznia kell.
Olyan sok dolgot kell tennünk, olyan sok felelősséggel kell szembenéznünk. Mindenkinek szembe kell néznie bizonyos felelőséggel. Amikor feleséget választasz, hogy megházasodj, vagy férjet választasz, neked vállalnod kell a felelősséget. És aztán emlékezned kell… Talán egy otthont építesz; az egy kedves, csinos otthon. És aztán, emlékezz, férjes asszonyként gondolnod kell a gyereknevelés felelősségére! És gondolod kell arra, hogy azok a szép sima falak tele lesznek kicsi, piszkos kézlenyomatokkal. Aztán vállalnod kell a felelősséget a gyermekeid oktatásáért. És felelős vagy a ruházkodásukért és táplálásukért.
Minden egy felelősség, és olyan könnyű, amikor elérnek minket a kötelességeink, hogy olyan könnyű kibújni azok alól. És azt találjuk, hogy a házasság egy felelősség minden tekintetben. Sokszor még úgy is találjuk… Kemény dolog azt mondani, de igaz, hogy a szolgálók sokszor kibújnak annak a felelőssége alól, hogy kiálljanak Isten igaz Szaváért, amikor szembesítve vannak azzal.

Vélemény, hozzászólás?