2021.05.05. Szerda

Róma 6:22
„De most, hogy szabaddá lettetek a bűntől, és Isten szolgáivá lettetek, gyümölcsöt teremtetek szentségre, melynek vége az örök élet.”

1961.01.19. – Shéba királynője
…ha a szőlőtő első ága előhozott egy pünkösdi gyülekezetet, minden valódi ág abból a szőlőtőből elő fog hozni egy másik pünkösdi gyülekezetet. De nekünk sok beoltott águnk van, és azok a saját fajtájuk szerint teremnek. Nekünk van metodista ág beleoltva abba, baptista ág, pünkösdi ág, minden másféle ág. Az a saját gyümölcsét termi meg.
Vehetsz egy narancsfát, és beletehetsz grapefruitot. Az annak a fának az életéből él, de grapefruitot fog teremni. Tegyél be oda egy citromot, és az citromot fog teremni, nem narancsot, mégis az a narancs életből él. Látjátok, bármilyen citrus gyümölcs…
Bármelyik gyülekezet, amelyik kereszténynek vallja magát, Krisztus dicsőségéből és dicséretéből él. De az nem tudja megteremni a gyümölcsöt. Nem fogja megteremni Krisztus életét addig, ameddig maga Krisztus nem hozza elő azt az ágat. Azután az írni fog egy másik Apostolok Cselekedetét a mögé, (így van), mert azok a Szent Szellem cselekedetei a gyülekezetben. Látjátok? Így van ez ma este, Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökre.

Vélemény, hozzászólás?