2021.03.20. Szombat

Efézus 4:14
„Ne legyünk többé gyermekek, akiket ide s tova hány a tanítás mindenféle szele.”

1962.07.11. – Őt hallgassátok
Mit gondoltok, mit tenne ma Isten, amikor eljön a Szent Szellem, és elmondja neki, hogy a gyülekezeteinkben dogmákat fogadtunk el, az Igéje helyett? Mit gondoltok arról, hogy hitvallásokat fogadunk el Krisztus helyett? Szerintetek mit tesz, amikor eljön és azt mondja, hogy a lányai mind rövidre vágatták a hajukat, rövid nadrágot hordanak és cigarettáznak? Az … A Biblia azt mondja, hogy ilyenek nem juthatnak be. Helytelenül hinni…
Azt mondod: „Az egyáltalán nem számít.” Ne engedd, hogy a gonosz azt mondja neked. Ha Isten úgy mondta… Pál így szólt itt a Galata 1:8-ban: „Ha egy mennyből jövő angyal is prédikálna más evangéliumot, mint én prédikáltam, legyen átkozott.” Miért számított az annyira? Még az a kis dolog is, hogy Lót felesége hátrafordult, és átnézett a vállai fölött, és sóbálvánnyá vált.
Neked az Igét kell venned. Van valahol egy cserbenhagyás. Vissza kell térned az Evangéliumhoz, vissza Krisztushoz, vissza az élő Igéhez, nem kikerülni azt valamiért. Ezen a módon kell, hogy hidd azt.

Vélemény, hozzászólás?