2021.02.28. Vasárnap

János 3:16
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

1964.04.18. – Paradox
Például mi lenne, ha fennhatóságom lenne fölötted, ahogy Istennek van minden fölött, és azt mondanám: „Nos, mondom nektek, bárki, aki ránéz arra a fényre, meg fog halni”? És az első dolog, tudjátok, ez a testvér, aki itt ül, ránézne arra. Sajnálom őt. Nem akarom, hogy meghaljon, ezért fogom itt Terryt, hogy… Az nem lenne helyes. Nem. Nos, ha a saját fiam tenné meg? Az nem lenne helyes. Csak egyetlen módja van, hogy igazságos legyen, és az az, ha átveszem az ő helyét.
És Isten nem tudta átvenni egy ember helyét, mivel Ő Szellem. Mivel Isten teremtett egy Vérsejtet, aki a Saját Fia volt, Jézus Krisztus. És Isten bejött és ott élt benne, és ott élt azonosítva Magát Krisztusban. Ő Isten volt, Emmanuel. Jézus azt mondta, „Én és az Én Atyám Egy vagyunk. Az Én Atyám bennem lakozik.” Értitek? Isten Krisztusban megbékítette a világot. „Jézus volt a test, a sátor, Isten volt a Szellem, aki Őbenne lakozott.”

Vélemény, hozzászólás?