2021.02.12. Péntek

4. Mózes 12:8
„Szemtől szembe beszélek vele, nyilvánvalóan és nem homályos beszédekkel. Az ÚR hasonlatosságát fogja látni: hogyan nem féltetek az én szolgám, Mózes ellen szólni?”

1964.06.14. – Isten leleplezése
Az Igéje egy embernek lett kijelentve. Mindig úgy volt, jött egy próféta, az Úr Szavával, minden korban, minden időben, végig az Írásokban. Az Ige egyhez jön. Minden korban ugyanúgy, még a gyülekezeti korokban is, a legelsőtől az utolsóig. Másoknak is megvan a helyük, így van, figyeljétek, de maradjatok távol a Tűzoszloptól! Értitek? Micsoda leckét tanulunk itt! Látjátok, mindenki, egy Mózes akart lenni, és mindenki…
Emlékeztek, mit mondott Dátán és a többiek ott kint? Azt mondták, „Na most, Mózes várj csak egy percet! Túl sokat veszel magadnak, látjátok. Vannak itt más férfiak is, akiket Isten elhívott.”
Az igaz. Ők, mindannyian helyesen követték addig, amíg együtt mentek, de amikor valaki megpróbált fellépni és átvenni a helyet, amit Isten Mózesnek adott, akit eleve elrendelt arra a munkára, megpróbálták elvenni, tűz jött le és megnyílt a föld és egyenesen elnyelte őket. Értitek? Értitek? Legyetek óvatosak! Értitek? Csak legyél egy jó, Isten-félő keresztény, aki elhiszi az Igét! Értitek? Maradjatok távol attól az Oszloptól! Micsoda lecke!

Vélemény, hozzászólás?