2021.01.06. Szerda

Galata 3:28
„Mert mind egyek vagytok Krisztus Jézusban.”

1953.06.13. – Isten elrendelt útja
Milyen szép a példázat, amely az esküvői vacsoráról tanít. Talált ott valakit, aki nem viselt esküvői ruhát. Nos, az nagyon jellegzetes. Régen keleten, amikor vacsorát rendeztek vagy mást, a vőlegénynek kellett gondoskodnia ruhákról. Ugyanígy van ez ebben az esetben is azon az esküvői vacsorán, amelyre mi megyünk.
És a vőlegény felfogadott egy embert, hogy álljon az ajtóban. És mindenkit, aki meg volt hívva, az ajtón át jött. Legyen szegény, vagy gazdag, bárki, ráadta egy köpenyt. Amikor bent voltak, mindannyian egyformák voltak. Nekem ez tetszik.
Testvérem, én nem vagyok nagy, és te nem vagy kicsi, amikor az Ajtón keresztül jössz. És aztán Ő talált egy embert ott hátul, aki nem viselt esküvői ruhát. Valamilyen más úton keresztül jött be és nem az ajtón át. És Jézus azt mondta, „Barátom, mit csinálsz itt?” És ő nem tudott mit mondani.
És ha próbálsz felmászni a saját erkölcsi létrádon, vagy valamilyen hitvalláson vagy gyülekezeten, testvérem, ugyanígy fogod találni magad. Mindenki, aki az Ajtón át jön, ugyanazt a köpenyt fogja megkapni. És a köpeny a Szent Szellem keresztsége. Minden ember ugyanazt az árat fizeti meg.

Vélemény, hozzászólás?