2021.01.03. Vasárnap

Zsoltárok 37:5
„Bízd az Úrra az utadat; bízzál benne; Ő majd teljesíti.”

1950.02.27. – Isten az Ő népében
Van egy nyitott forrás, amely szabadon folyik mindenhová. Csak igyál, amíg már nem tudsz többet inni! A fa, ha inna annyit, amennyi ki lett rá szabva, mindig inna, még a szárazságban is. Ez a baj a keresztényekkel. Nem isznak eleget. Csak addig akarsz inni, ameddig kiterjeszkedsz, és valaki megláthatja. Értitek? Hozd elő! Tegyél bizonyságot! Bízd azt Istenre! Hidd azt! Cselekedj abban! Igényeld Isten ígéretét! Csak szánd oda azt Istennek! Hidd azt! „Bízd az Úrra az utadat.” Ő majd teljesíti, bármit is akarsz.
De Ő nem teheti meg addig… ameddig te tartod azt. Azt mondod: „Nos, meglátom, hogy jobban vagyok-e. Meglátom, hogy ez működik-e.” Bízd azt Őrá; a többiről pedig feledkezz el! Menj tegyél bizonyságot azokról a dolgokról, amit nem látsz! Hidd azt! Nem az amit látsz, hanem amit hiszel. Nem az, amit érzel. Ő soha nem mondta: „Érzed ezt?” Azt mondta: „Hiszed ezt?”
Így vagy megváltva hit által. Így vagy meggyógyítva hit által. A hit a reménylett dolgok valósága és bizonyossága olyan dolgoknak, amiket nem látsz, nem érzel, nem ízlelsz, vagy hallasz. Csak hiszed azt. Cselekedj úgy, mintha az meglenne! Ámen.

Vélemény, hozzászólás?