2020.12.20. Vasárnap

János 14:12
„Bizony, bizony, Mondom néktek, aki hisz bennem, a cselekedeteket, melyeket én teszek, ő is tenni fogja; és nagyobbakat is tesz ennél; mert Én az Atyámhoz megyek.”

1960.09.25. – Az a nap a Golgotán
Most figyeljetek, Jézus mondta. Figyeljétek, hogyan fogalmazott: „A cselekedeteket, melyen Én teszek,” – Ő teszi azokat éppen most. „A cselekedeteket, melyeket Én most teszek, meggyógyítom a betegeket, feltámasztom a halottakat, megnyitom a vakok szemeit, ezeket a cselekedeteket ti is tenni fogjátok. Tenni fogjátok ezeket, ha hisztek Bennem. Teszitek ezeket a cselekedeteket. Aztán nagyobbakat fogtok tenni ennél, mert Én az Atyámhoz megyek.
„Egy rövid idő, és a világ nem lát Engem többé, de ti megláttok Engem. Veletek leszek, sőt bennetek, a világ végezetéig. Nem hagylak titeket vigasztalás nélkül, imádkozom az Atyához; és Ő küld hozzátok másik Vigasztalót, aki a Szent Szellem, Akit a világ nem fogadhat be; de ti befogadjátok Őt.”
Most figyeljetek. A „nagyobb” cselekedetek az, hogy meglegyen Erő a Gyülekezetben, nem csak arra, hogy gyógyítsa a betegeket imádság által, kiűzze a gonoszt imádság által, hanem, hogy átadja az Örök Életet a hívőknek. Eljött a Szent Szellem, és azért lett a Gyülekezet kezébe adva, hogy átadja az Életet. Ó! Ezt jelenti a Golgota. Vette a lealacsonyodott, elfajult férfiakat és asszonyokat, és felemelte őket egy helyre, hogy Isten fiai és lányai legyenek, hogy gyógyítsák a betegeket, és átadják az Örök Életet; azáltal, hogy odaadta a Szent Szellemet az engedelmes hívőknek, olyan embereknek, akik egyszer hitetlenek voltak, és hívővé lettek, és átadják a Szellemi Örök Életet.

Vélemény, hozzászólás?