2020.12.09. Szerda

II Krónika 20:20
„Higgyetek az Úrban, Istenetekben, hogy megerősíttessetek; higgyetek a prófétáinak, hogy felvirágoztassatok.”

1963.11.24. – Három fajta hívő
Egy ember, aki olyan vakmerően kiált oda Ohio-ban, éppen akkor, amikor Kidd testvér meggyógyult, kijött oda az emelvényre, és azt mondta, „Tehát, Branham testvér próféta, semmi kétség, amikor a kenet alatt van. De most, amikor a kenet elmegy róla,” – mondta, – „ne higgyetek a tanításainak, mert Az téves.”
És ő nem tudta, hogy miközben a szobámban ültem, az Úr megmutatta azt nekem. És én lementem, egyenesen oda. És sokan ott voltatok. Én azt mondtam, „Miért mondana valaki ilyen dolgot, amikor az Ige…” Tehát, látjátok, én soha nem mondtam, hogy próféta vagyok; ő mondta azt.”
És a próféta, az a szó, hogy próféta, az „látó.” Az Ószöv-… Na most, a próféta szó angol megfelelője azt jelenti, hogy „prédikátor.” De az Ószövetségi látó egy olyan ember volt, akinek megvolt „az Ige isteni értelmezése”, és igazolva lett az Ige által, ami eljött hozzá, és ő előre látta azt. Ez volt…
És valaki, aki azt mondja, hogy egy ember próféta, és aztán azt mondja, hogy a tanítása téves? Mi ez, ha nem pénz-szerző terv?

Vélemény, hozzászólás?