2020.10.03 Szombat

II Timótheus 2:24
„És az Úr szolgája ne veszekedjen; hanem legyen gyengéd minden ember iránt, alkalmas a tanításra, türelmes.”

1959.08.11. – Én Vagyok, ne féljetek
…levelek jönnek hozzám, „Mi a tanításod, Branham testvér? Te baptista voltál, még mindig hiszel az örök biztonságban? Te ’Csak Jézus’-os vagy? Neked… Keresztelsz te egyáltalán? Meghintesz?”
Én azt mondom: nekem egy tanításom van, a Biblia nagy, eredeti evangéliumi tanítása. Soha nem jöttem el egy összejövetelről tudomásom szerint zavarodottsággal. Mindig próbáltam a Szent Szellem édességével elhagyni egy összejövetelt. Soha nem próbáltam… prozelita lenni, soha nem próbáltam elvenni valaki tanítványait. Amit én megpróbálok az az, hogy a bűnöst egy gyülekezetbe tegyem, bármelyikbe, amibe járni akar. Ameddig újjá van születve Isten Szellemétől, ő az én testvérem és testvérnőm.
És a tanítások… Megvannak a saját elképzeléseim, de azokat megtartom magamnak.
És aztán, amikor idejövök, vagy valahová… Mi van, ha állást foglalok egyik módon, vagy a másik módon, az… Akkor odadobnám egy bizonyos felekezetnek mindazt a befolyást, amit az Úr adott nekem. Ezért, nem foglalok állást egyikkel sem, én egy oldalon maradok mindegyikkel, és megpróbálom őket összehozni és azt mondani, „Mi testvérek vagyunk. Testvérek vagyunk.”

Vélemény, hozzászólás?