2020.06.20. Szombat

Efézus 1:5
„Mivel eleve elrendelt minket, hogy Jézus Krisztus által gyermekévé fogadjon minket Magának, az akaratának jókedve szerint.”

1958.03.16. – Ajtó a szívhez
Az Efézusiakhoz írt levél első fejezetében a Biblia azt mondja, hogy Isten eleve elrendelt minket, hogy gyermekeivé fogadjon Jézus Krisztuson keresztül, eleve elrendelve az előre tudása által. Isten ismert mindenkit, aki üdvözülni fog, még mielőtt a világ valaha meg lett teremtve. Jézus soha nem azért jött a földre, hogy meghaljon, és megsajnálják, és azt mondja, „Valaki majd megszán, és azt mondja,
’Nos, ha már Ő meghalt, akkor talán én eljövök.’” Én nem így intézném a dolgaimat, és te sem. És hogy van ez Istennel?
Isten elküldte ide Jézust, hogy hívja azokat, akiről az eleve ismerete által tudta, hogy jönni fognak. Biztosan. Isten… Ha nem lenne végtelen, nem tudná. De ha végtelen, akkor ismer minden legyet, minden bolhát, minden mást, ami valaha is a földön lesz, ha Ő a végtelen Isten… Hányan hiszitek, hogy Ő végtelen?
Mondjátok meg nekem, hogy mit jelent az, hogy végtelen. Nem volt egy olyan dolog sem, ami valaha a földön volt, és Isten ne tudott volna arról, még mielőtt a világ meg lett teremtve. Ő mondta így. Akkor Ő tudja… Ő nem akarja, hogy bárki elvesszen, de az eleve ismerete által tudja, hogy ki fog elveszni, és ki nem.

Vélemény, hozzászólás?