2019.12.06. Péntek

Róma 8:29
„Akiről eleve tudta, el is rendelte, hogy a Fiának képére átformáltassanak, hogy Ő legyen az elsőszülött sok testvér között.” (King James Biblia)

„Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy Ő legyen az elsőszülött sok testvér között.” (Új fordítású Károli Biblia)

1956.03.04. – Utat készíteni
Jézus egy okból halt meg, és az az volt, hogy megmentse azokat, akikről Isten eleve tudta, hogy meg lesznek mentve. Így van. Isten tudta, hogy lesz valaki megmentve, és kellett, hogy előkészítse, egy utat készítsen nekik a megmenekülésre. Ha az nem lett volna, akkor az üdvösség nem lett volna lehetséges.
Ezért Isten eleve tudva, hogy emberek lesznek megmentve, tudta, hogy kik ők. És kellett, hogy lefektessen egy tervet. Nos, azt mondanád nekem, „Branham testvér, akkor Isten pontosan tudja, hogy ki fog megmenekülni?” Pontosan. „Nos, miért mondják azt, hogy Ő nem akarja, hogy bárki is elvesszen?” Ő nem akarja. Nem akarja, hogy bárki is elvesszen, hanem, hogy mindannyian megtérjenek.
De azért, hogy Isten legyen, tudnia kell, ki fogja megtenni azt, különben nem lenne Isten. Mert Ő mindenható. Ő mindenütt jelen lévő. Ő mindentudó. Ő mindent tud. Ő minden helyen ott van és mindenható.

Vélemény, hozzászólás?