2019.11.17. Vasárnap

Ésaiás próféta könyve 40:21
Hát nem tudjátok, nem hallottátok, nem mondták el nektek régtől fogva, nem magyarázták meg a föld alapozását? (Új fordítású Károli Biblia)

„Hát nem tudjátok, nem hallottátok? Nem mondták nektek soha? Nem értitek, hogyan készültek a föld alapjai?” (Egyszerű fordítású Biblia)

1965.08.29. – Sátán Édenje
Akkor, ha Éva az tudás után vágyódott, az bűn volt.
És amikor mi a tudás után vágyódunk, akarunk egy bölcsészdoktori fokozatot, jogtudományok doktora fokozatot, ez bűn. Ez kemény kijelentés, de ez az igazság. Nem számít, hogy mennyire kemény, akkor is ez az Igazság, látjátok. Vágyakozni a tudás, megértés után!
Manapság az a probléma, hogy nem az Isten Igéjét próbáljuk megerősíteni az emberek szívében. Saját magunkat próbáljuk megerősíteni. A gyülekezetek a gyülekezet tantételeit próbálják megerősíteni a személy szívében.
Meg lett parancsolva nekünk, hogy az Isten Igéjét erősítsük meg. Pál azt mondta, „Nem jöttem hozzátok az emberi bölcsesség megnyerő szavaival, hogy a hitetek az emberi tudáson nyugodjék; hanem erővel jöttem hozzátok; a Szent Szellem megnyilvánulásaival, hogy a hitetek Istenben nyugodjék.” Íme itt van.

Vélemény, hozzászólás?