2019.11.10. Vasárnap

I.Timóteus 3:16
„És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.” (Károli Biblia)

1965.02.17. – Egy ember, aki fut az Úr Jelenlétéből
Aztán jött az a másik Ádám, aki Krisztus volt, soha nem volt hozzá hasonló! Valaki azt mondja, hogy Ő nem volt Isten? Az Ő egyedülálló volta bizonyította, hogy Ő Isten volt. Soha nem volt még teremtmény, aki úgy élt volna, mint Ő. Ő a Saját világában élt. A természeti, bűnös ember világán kívül született. Hallelujah! Ő maga a Teremtő volt testben.
Ki tudott valaha is úgy ott megállni, ahol Ő állt? Ki beszélt valaha is úgy, mint Ő? Ki tudta kimondani azokat a dolgokat, amiket Ő mondott? Ki tudta megtenni azokat a dolgokat, amit Ő tett? Az Ő egyedülálló volta bizonyította, hogy Ő Isten volt. Nem volt még próféta, vagy senki más, aki meg tudta volna tenni, amit Ő tett; ki tudta visszahívni a halottakat a sírból, és ki tudta bezárni az egeket, és megtenni bármit, amit meg akart tenni? Ő Isten volt. Ki tudott valaha is megállni az Ő helyén? Kicsoda? Mi más lenne Ő, ha nem az a tökéletes, hallhatatlan Isten, aki testté lett, és közöttünk lakozott!

Vélemény, hozzászólás?