2019.10.30. Szerda

4Mózes 23:19
“Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?” (Új fordítású Biblia)

“Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é Ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?” (Károli Biblia)

1965.07.25 – Mi az érdekesség a hegyen?
Elképzelem, hogy amikor az emberek akartak egy jót nevetni, felmentek és megálltak a bárka ajtaja előtt és nevettek. „Hát, azt mondtad, hogy esni fog száz évvel ezelőtt! Nagyapám mondta nekem, hogy hallotta, amint itt fent azt mondod, hogy eső fog esni és még mindig csak ezt az ócska fadarabot kalapálod itt fent. Miért nem térsz magadhoz?
Mégis, az Isten volt, készülődve, hogy megerősítsen egy ígéretet és beteljesítsen egy próféciát, amit a prófétája adott. Nagyon szokatlan! Isten beteljesítve a Noénak tett ígéretét, miközben a többiek nevettek. Isten éppen készült arra is, hogy történelmet írjon, hogy megmutassa másoknak, egészen a mai napig, hogy Ő megtartja a Szavát! Nem számít, mennyire valótlannak tűnik és ésszerűtlennek, Ő akkor is megtartja a Szavát.

Vélemény, hozzászólás?