2019.10.25. Péntek

Mózes V. könyve 12:32
„Mindazt, a mit én parancsolok néktek, megtartsátok, és a szerint cselekedjetek: semmit ne tégy ahhoz, és el se végy abból!” (Károli Biblia)

1956.12.07. – Ajándékok
Tehát, Isten Krisztusban lakozva használta az Ő hangját, mely által szólt. Jézus azt mondta a csodája közben, “Bizony, bizony, mondom nektek: A Fiú magától nem tehet semmit, csak azt teheti, amit az Atyától lát. Amit ő tesz, azt teszi a Fiú is.” Így van? Szent János 5:19
Tehát Ő nem tett semmit Magától. Egy próféta sem tett semmit magától addig, amíg először Isten meg nem mutatta, hogy mit tegyen. Micsoda hibát követett el Mózes, amikor kiment Istentől jövő látás nélkül és lesújtott az Egyiptomira, azt gondolta, hogy ő majd felszabadítja őket a kezeivel, mert azt gondolta, hogy neki sok hite van, és meg tudja tenni, mivel ő el volt hívva arra a munkára.
Nem számít, mennyire vagy elhívott arra a munkára, Istennek kell a vezetnie. Értitek? Kudarcot vallott az iskolázottságával, és a katonai gondolkodásmódjával, és képzésével, mint egy nagy Egyiptomi vezető. De mégis kudarcot vallott, mert Istennek vagy egy programja, és nekünk Isten programja szerint kell munkálkodnunk. Nem számít, mit teszünk, milyen okosak vagyunk, meg kell alázni magunkat, és Isten programja szerint kell munkálkodnunk. Ámen!

Vélemény, hozzászólás?