2019.10.22. Kedd

II. Péter 1:9
„Akiben pedig ezek nincsenek meg, az vak, rövidlátó, és elfeledkezett arról, hogy régi bűneiből megtisztult.” (Új fordítású Károli Biblia)

1961.05.21. – Mutasd meg nekünk az Atyát
És én szeretem a sasokat, mert Isten az Ő gyermekeit, az Ő örökségét, sasokhoz hasonlítja. És Isten, Maga, sasnak nevezi Magát. Ő Jehova Sas – apa sas. Mi az Ő kis sasfiókái vagyunk.
A sas magasabbra tud repülni, mint bármelyik más létező madár. Ha egy sólyom megpróbálná követni őt, darabokra esne a levegőben. Tehát, ha te megpróbálod utánozni a kereszténységet, csak szétszakítod magad. Ez minden. Nem fog semmi jót hozni neked. Légy egy sas! Legyél újjászületett, megváltozott természetű; akkor fel tudsz sétálni Jákob létráján! Akkor fel tudsz mászni a legmagasabb hegyre, oda, ahol minden lehetséges annak, aki hisz. De neked sasnak kell lenned, hívőnek. Ne próbálj…
A zsidók, amikor ők átkelte, mint sasok a Vörös-tengeren, a vizsgálódók, követők körülmetéletlen Egyiptomiak is megpróbálták azt tenni, és életüket vesztették. Te nem utánozhatod a kereszténységet; neked kereszténynek kell lenned. Így van.

Vélemény, hozzászólás?