2019.10.10. Csütörtök

II Sámuel 22:31
„Isten útja tökéletes! Az Örökkévaló szava megbízható! Pajzsa Ő azoknak, akik Benne bíznak!” (Egyszerű fordítás)

1963.01.15. – Elfogadni Isten elrendelt útját a végidőben
Megfigyeltétek valaha a kiscsirkét, amikor kikel a tojáshéjból? Neki van egy kis extra csőre a héjhoz, egy kis fehér kaparó. És az a kis fickó ott bent, épp, ahogyan az élet elkezd jönni, kezdi ingatni a kis fejét. Mit tesz ez? Az a kis kaparó kikaparja a héjat, és elvékonyítja. Ahogy kicsivel több életet kap, elkezd kalapálni azzal a kis dologgal. És miután már kint van a héjból, nincs szüksége rá többet, ezért az egyszerűen leesik.
És az a dolog, ami azt teszi, egy védelem a csőre hegyének. Ha az nem lenne úgy, akkor egy eldeformált csőre lenne, és nem tudná felszedni a magjait. Ó! Isten elrendelt útja a túlélésre! Isten úgy készíti el, pontosan, hogy ki tudjon jutni onnan. Nincs jobb módszer. Bármi más megölné őt. Neki Isten elrendelt útján kell jönnie. Na most, ha te megpróbálsz gyártani valamilyen utat, vagy kiokoskodni valamilyen módot, akkor meg fogod ölni azt.
Ez a baj ma a keresztény gyülekezettel. Próbál elfogadni valamilyen ember alkotta utat, ahelyett, hogy végigharcolná az utat Isten királyságáig.

Vélemény, hozzászólás?