2019.09.18. Szerda

Máté 6:28
„Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek…” (Új fordítású Károli Biblia)

1965.12.05. – Dolgok, amiknek meg kell lenniük
Nos, ne felejtsétek el, olyan nagyra tartjuk ezt a testet. Olyan sok ruhát veszünk fel rá. Olyan sok felesleges dolgot teszünk, változtatunk és változtatunk és változtatunk, és mindezek a dolgok, és… És, nos, egyszerűen csak mindenki.
Csak valaki kezdjen el valamit. Befested a lépcsődet pirosra, és nézd, hogy Jones-ék is befestik az övékét pirosra. Lecseréled a Chevrolet-et Fordra, és a többiek nem fogják kibírni. Ez az illeszkedés ideje. Jöjjön csak egy asszony ide a gyülekezetbe egy bizonyos stílusú kalapba, és csak nézd meg az asszonyokat, ugyanaz lesz nekik, különösen a pásztor feleségének. Látjátok? Csak nézzétek, mi történik. Nos, ez igaz. Ez az abszolút igazság. Ez az illeszkedés ideje. Testvér, kell, hogy ez legyen az illeszkedés ideje. Minden dolog céllal van.
Nem érdekel, hogy a kabátom illik-e a nadrágomhoz, és ez nehéz nekem. A feleségem vagy a menyem, vagy valakinek meg kell mondania, hogy milyen nyakkendőt vegyek fel hozzá. Engem nem érdekel, hogy illenek-e egymáshoz, csak azt akarom, hogy a megtapasztalásom illeszkedjen Isten Igéjéhez. Ez a lényeg, mert ez az, ahol akarok élni, nem ott lent a sarkon Jonesékkal, hanem odaát dicsőségben, ahová Jézus ment, hogy készítsen egy helyet számunkra. Igen, mi azt akarjuk. Igen, uram!

Vélemény, hozzászólás?