2019.07.28. Vasárnap

Galata 5:22
De a Lélek gyümölcse a szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, gyengédség, jóság, hit, szelídség, mértékletesség. (King James fordítás)

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.”
(Új fordítású Biblia)

1962.05.18. – Kiengedni a nyomást
És Isten képviselője ma a földön a Szentlélek. És amikor az Ő jelenlétében vagy, és látod, hogy Ő megáld téged, hogyan tudsz felépíteni olyan nyomást, hogy gyűlöld a szomszédodat? Hogyan tudsz felépíteni felekezeti különbséget a szívedben? Azt mondod, „Ha nem lennének Pünkösdiek, ha ő Egységhívő lenne, ha háromság hívő lenne, ha az Isten Gyülekezeteihez tartozna, ha Isten Egyházához tartozna, akkor közösségben tudnék lenni vele.” Hogyan tudod ezt tenni a mindenható Isten jelenlétében? Hogyan tud a Szentlélek leszállni egy gyülekezetre és aztán felekezeti különbségeket tenni? Hogyan tudná azt tenni? Engedd ki a nyomást.
Az a baj, hogy felépítettük a nyomásunkat, mert annyira felekezeti gondolkodásúak vagyunk. Óh, Amerika meg van rontva ezzel a felekezetiséggel, kerítéseket állítunk fel, hitvallásokat. Mit törődtök a hitvallásokkal és kerítésekkel? Kerülj Isten jelenlétébe! Kerülj a Szentlélek jelenlétébe! Azután engedd ki a nyomást.

Vélemény, hozzászólás?