2019.07.23. Kedd

2.Korinthus 5:17
„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.” (Károli Biblia)
„Így hát, ha valaki Krisztusban van, az az ember már az Új Teremtéshez tartozik! Ami benne régi volt, az elmúlt, és minden tekintetben újjá (új teremtéssé) lett!” (Egyszerű fordítás)

1962.11.23. – A visszaút
Figyeljetek! Bármely születés egy zűrzavar. Nem érdekel, hogy az egy disznóólban van, vagy hol, az egy felfordulás. Bármilyen születés. És így az újjászületés is. Az rávesz, hogy tegyél olyan dolgokat, amikről nem gondoltad, hogy valaha is meg fogod tenni. De az életet hoz. És mielőtt életed lehet, kell, hogy meghalj. Mielőtt egy mag képes szaporodni, meg kell halnia azért, hogy… És nemcsak meghalnia, hanem el is kell rothadnia. Azért, hogy új élet jöjjön ki belőle, annak meg kell halnia, és el kell rothadnia magában.
És így van ez minden bűnössel. És minden ember, nem számít, hogy milyen magasan iskolázott, és mennyire kiművelt, hány diplomája van a gyülekezetben és így tovább, hány van ezekből a dolgokból, hány főiskolán tanult, meg kell halnia a saját elképzelésének. Meg kell halnia magának. Meg kell halnia mindennek, hogy újjászülethessen a Szent Szellem által.

Vélemény, hozzászólás?