2019.07.11. Csütörtök

Zakariás 13:9
És beviszem a harmadrészt a tűzbe és megtisztítom őket, amint tisztítják az ezüstöt, és megpróbálom őket, amint próbálják az aranyat; ő segítségül hívja az én nevemet, és én felelni fogok neki; ezt mondom: Népem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az én Istenem!
(Új fordítású Károli)

1959.05.25. – Krisztus képmásai
Hozzáértők azt mondták nekem, hogy azokban a napokban, még mielőtt kohók lettek volna, hogy kivegyék a salakot az aranyból, vették a vasat és a piritet. A pirit olyan közel van, annyira hasonlít az igazi aranyhoz, hogy úgy is nevezik, „a bolondok aranya”. És a módja annak, hogy azt kivegyék az volt, hogy kiverték egy kalapáccsal. Az indiánok régen így csinálták. A régi aranyművesek is így tették, kiverték egy kalapáccsal, újra és újra átfordítva és addig verték, amíg az összes salak kiment belőle. És az egyedüli módja annak, hogy megtudják, hogy elértek az aranyig, az volt, amikor a verő meg tudta látni a saját visszatükröződését benne. Az, aki verte, állandóan figyelte, addig, amíg már szinte meg tudott volna borotválkozni a saját tükörképében, az aranyban, amit vert.
És amikor Isten Szent Lelke elkezd minket kiverni az Evangélium kalapácsával, addig, amíg a világ összes dolgát kiveri belőlünk és visszatükrözhetjük az Úr Isten képmását, úgy hiszem akkor válunk kereszténnyé, mivel az a szó, hogy keresztény azt jelenti: „Krisztus-szerű és visszatükrözi Őt”.

Vélemény, hozzászólás?