2019.06.30. Vasárnap

Máté 4:17
„Ettől fogva kezde Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa.” (Károli Biblia)
„Jézus ettől fogva kezdte tanítani: „Változtassátok meg azt, ahogy gondolkodtok és azt, ahogy éltek, mert a mennyek királysága már közel van!” (Egyszerű fordítás)

1958.01.30 – A kézírás a falon
Mit csinálsz? Előre-hátra nyargalsz a táncteremben, és körbe valahol másutt és le a rock-and-roll partira, és át a kis formális gyülekezetbe; és hallgatod, ahogy a pásztor prédikál valamiről. Ó, megkenegeti a viszkető füleiteket; biztosan, persze csak valami, mert az egy ételjegy.
Soha nem fogadtatok fel, hogy idejöjjek, nem tudnátok kirúgni, mert engem Isten fogadott fel. Így van. Nem püspök, vagy nem érsek, vagy semmilyen gyülekezet nem mondja meg nekem, hogy miről prédikáljak. Én Istenre hallgatok, az Ő Üzenete van nálam, ez minden. Nem kell a pénzetek, nem a pénzetekért jöttem, semmi nem kell abból. Azért jöttem, hogy figyelmeztesselek téged Krisztus nevében, hogy készülődj, az óra közel van, és lehet, hogy még reggelig meglesz: a gyülekezeti kor vége.

Vélemény, hozzászólás?