2020.04.03. Péntek

Zsoltárok 119:160

„A te Igédnek summája igazság, és a te igazságod ítélete mind örökkévaló.”                                                           (Károli fordítás)

 

 

1962.06.28. – Nagyobb van itt Salamonnál

Isten beteljesíti az Ő szavát. Nem érdekel, hány kritikus mondja, mint Noé napjaiban volt. „Nem fog esni.” Akkor is esett. Isten mondta úgy. És amit Isten mond, Isten képes megtenni. Amit Ő mond, mint Ábrahám úgy hitte azt. És Ábrahám gyermekei közül mindegyik azon a módon hisz. És ha mi Krisztusban vagyunk, mi Ábrahám magjai vagyunk és örökösök Ővele, egy ígérettel.

Akkor nekünk olyan hitünk van, mint Ábrahámnak volt Isten Szavában. Így van. Ez az, ami elhozza, hogy a dolgok megtörténjenek, a hit az, abban, amit Ő mondott. Soha nem fogsz máshogyan megmozdulni, hanem ha hited van abban, amit Isten mondott. Neked venned kell az Ő Szavát minden más fölött!  Legyen minden ember szava hazugság, és Istené legyen igaz. Amit Isten mondott, csak hidd azt! Ha nem tudod hinni azon a módon, akkor sehová nem fogsz eljutni Istennel. Lehet, hogy tudsz csatlakozni egy gyülekezethez valahol, de úgy értem, hogy eljutni valahová Istennel. Értitek? Az-az teljesen más.

Vélemény, hozzászólás?