2020.01.04. Szombat

Mózes I. könyve a teremtésről 3:19

„Bizony por vagy, és vissza fogsz térni a porba!”

(Új fordítású Károli Biblia)

 

 

1950.01.15. – Hiszed-e Ezt?

És az emberek régen sétáltak az utcán, nos, mi megragadtuk egymás kezét és kezet ráztunk így, és azt mondtuk, „Hogy vagy, testvérem?” És ma, amikor ők mennek az utcán, ők adnak egy buta kis vigyort, felcsapják a fejüket a magasba. Ó, jaj! Nem csoda, hogy a szeretet eltűnt.

Rosszallom, hogy az az öreg valaki nagyobbnak érzi magát, mint valaki más. Végül is te hat lábnyi föld vagy. Ez minden, ami te vagy. Így van, mindenki.

Nemrég egy múzeumban álltam. Volt ott egy kép egy hetven kilós emberről, és az-az adott egy elemzést a testében lévő kémiai anyagokról. Ő nyolcvannégy centet ér. Az a hetven kilós ember mindössze nyolcvannégy centet ér. De persze ő feltesz majd egy tízdolláros kalapot arra a nyolcvannégy centre és azt gondolja, hogy ő valami nagy. Így van. Egy asszony becsomagolja azt a nyolcvannégy centet egy százdolláros szőrmebundába és nem fog szóba állni fele szomszédjával.

Mi a baj? Isten szeretete elvisz téged valahová. Így van. Mi az? Az még mindig nyolcvannégy cent. Az rendben van, hogy vigyázol arra. De a lelket, ami tízezer világot ér, azt hagyod, hogy bármi lenyomja. Így van. Ez az igazság.

Vélemény, hozzászólás?