2020.01.03. Péntek

Róma 12:1

„Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.” (Károli Biblia)

 

 

1961.02.16. — A fenevad jele és Isten Pecsétje

Ábel meghalt ugyanazon a sziklán a bárányával. Minden hívőnek ugyanezt kell tennie: meghalni a sziklán a Bárányoddal. És a báránynak semmije nincs egy dolgon kívül, és ez a gyapjú. Fel kell adnia mindenét. Nem rugdosódik és lármázik emiatt. Veszed azt a kis pajtást, és feldobod oda, mint ahogy mondtam, a bárány, aki néma a nyírói előtt. Megnyírják. Nem zúgolódik emiatt. Az egyetlen dolgot, amije van, feladja az akaratát.

És azt mondjuk, mi keresztények vagyunk. Valaki írt nekem egy kis levelet a minap, és – egy kis üzenetet, és furcsa, nemde, megvan nekem ott lenn, azt mondja, „Nekem jogom van; én amerikai állampolgár vagyok: olyan ruhát viselek, amilyet akarok.” Menj csak tovább, rendben van. Ez azt mutatja, hogy te kecske vagy. Így van. Menj csak tovább, és vedd fel azokat, ha akarod! De emlékezz, ha te bárány van, neked van jogod ahhoz, de te feladod a jogaidat Krisztusért. Nekem ahhoz is jogom van ma este, hogy lerészegedjek; én amerikai állampolgár vagyok. Jogom van, hogy dohányozzak; amerikai állampolgár vagyok. Neked is, de mi feladjuk a jogainkat. Hadd nyírják le azokat a dolgokat. Viselkedjetek úgy, mint úriemberek, mint hölgyek, öltözzetek úgy, és viselkedjetek úgy, és éljetek úgy! Add fel a jogaidat!

Vélemény, hozzászólás?