2020.04.06. Hétfő

 Jelenések 13:8

„Annakokáért imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, a mely a Bárányé, a ki megöletett, e világ alapítása óta.” (Károli fordítás)

 

 

1964.07.19. – A trombiták ünnepe

És a Biblia azt mondja, hogy kiteszik majd Őt a gyülekezetből, a Hetedik Gyülekezeti korban. Ő ki lesz téve a gyülekezetből. Az teljesen sötétségbe fog menni, és elmegy… Hol borul az sötétségbe? Az belemegy a felekezeti rendszerbe, az ökomenikus tanácsba, a gyülekezetek világtanácsába. Ő… Őt teljesen kiteszik, az Igéjét, ők nem tudnak azzal egyetérteni. Tudjátok, hogy nem tudnak. Ők még a saját kis helyi csoportjaikkal sem tudnak megegyezni; hogyan fognak Azzal egyetérteni? Ezért ők felvesznek egy másik jelet, a fenevadét, a fenevad képmását. Emlékezzetek, a Biblia azt mondja, „Egy képmás készíttetett a fenevadnak.”

És ez az Egyesült Államok mindig is a tizenhármas szám volt. Tizenhárom állammal kezdődött, tizenhárom kolónia; tizenhárom csillag, tizenhárom sáv: tizenhármas szám, és az mindig egy asszony. Ő a Jelenések könyve tizenharmadik fejezetében tűnik fel. És először, az egy bárány: szelídség, szólásszabadság, vallásszabadság, és így tovább; és aztán ők hatalmat kapnak és minden hatalommal szólnak, ami a sárkányé volt előtte. Mi az? Mi volt a sárkány? Róma. Látjátok, neki volt egy jegye, a fenevad képe, hogy felemelkedjen Isten igazi Gyülekezete ellen. A felekezetek alatt az csapást mér erre a dologra! De amikor ők kezdik megtenni azt:

A Bárány elviszi az Ő Menyasszonyát, hogy mindörökké mellette legyen…

Vélemény, hozzászólás?