2020.03.03. Kedd

 Ámos 5:24

„Hanem folyjon az ítélet, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak.”                                                        (Károli fordítás)

 

 

1962.01.17. – Feltételezés

Én hiszem azt. Hiszem, hogy Isten jó.

Egy tizenéves fiú azt mondta nemrég a városunkban. Azt mondta, „Tudod mit? Isten olyan jó, Branham testvér.” Azt mondta, „Tudod, Isten olyan jó, megengedi, hogy bármit megtegyek. Nem érdekli. Ő nem bánja, mert egyszerűen csak olyan jó hozzám.” Butaság!

Isten egy jó Isten. Olyan sokat hallunk erről, hogy Ő egy jó Isten, és én hiszem, hogy Ő jó Isten. Így van. Ő egy jó Isten. De ha Ő jó Isten, Neki igazságos Istennek kell lennie. Nem adhat nekünk egy parancsolatot, hogy valami másat tegyünk, és ne engedelmeskedjünk annak, és elvárjuk, hogy megmenekülünk az Ítélet elől. Ő a harag Istene is, az ítélet Istene. Ez az, ami Őt egy jó Istenné teszi, mert Ő megtartja a Szavát. Ő vigyáz arra.

Ezért mi nem várhatjuk, hogy rosszat teszünk, ezeket a dolgokat, amiket teszünk, és megússzuk azt. Nem. Nekünk csak… Ő nem túl… Ő nem olyan… Ő jó. Ez igaz. Én nem akarom, hogy félreértsetek engem. De, Isten egy jó Isten. Ez pontosan így van.

De emlékezzetek, az egyedüli módja, hogy Ő jó legyen, az, ha igazságos. És ha Ő igazságos, akkor Neki meg kell tartania a Parancsolatait. És ha Ő megtartja a parancsolatait, az helytelen dolog, hogy a keresztények eltűrik a világot. Az helytelen. Nekünk nem kellene azt tennünk. Nekünk más embernek kell lennünk.

Vélemény, hozzászólás?