2020.02.28. Péntek

Jeremiás 29:8

„Mert ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ne hitessenek el titeket a ti prófétáitok, a kik közöttetek vannak, se a ti jövendőmondóitok, és ne figyelmezzetek a ti álmaitokra, a melyeket álmodoztok.”

(Károli fordítás)

 

 

1961.01.08. – Jelenések könyve 4. fejezet 3. rész

És te találsz ajándékokat és ilyesmiket, amik felkapaszkodnak a gyülekezetben, és ezeknek az ajándékoknak a működése. Mielőtt engeditek azt működni és dolgokat, először… Érezni kell a húzást a szíveteken… Na most, az ellenség igazán ravasz. Értitek? És ez az pontosan, ami darabokra szaggatja a gyülekezeteket minden alkalommal egy igazi ajándék helytelenül működtetve. Értitek? Valami, amit Isten próbál tenni és helytelenül használják, az egyszerűen… Nem csak meg fog téged bántani, hanem az szét fogja tépni az egész gyülekezetet. Értitek? Beszéljétek meg, vigyétek azt keresztül a Biblián, aztán próbáljátok meg és lássátok meg, hogy Isten-e az vagy sem. Csak teszteljétek és próbáljátok meg továbbra is, és nézzétek meg, hogy az tökéletes-e végig a vonalon, és egyezik-e az Igével. Akkor ti rendben vagytok, látjátok.

Ameddig az Ige mondja, hogy itt lesz, hogy az egy bizonyos módon fog működni, maradj pontosan azzal. Soha ne menj el attól, nem számít, bárki más mit tesz, mennyire valóságosnak tűnik. Ha az nem tükrözi az Írásokat a Teremtés könyvétől a Jelenésekig, hagyjátok azt békén. Ne kockáztassatok, mi az utolsó napokban vagyunk, amikor a Sátán annyira megtévesztő, amennyire csak lehet.

Vélemény, hozzászólás?