2020.01.02. Csütörtök

I Sámuel 12:16

„Álljatok most is ide, és lássátok meg, hogy milyen nagy tetteket visz véghez előttetek az ÚR” (Új fordítású Károli Biblia)

 

 

1954.04.02. — Vak Bartimeus

Néhány ember megérintette Jézus ruháját és meggyógyult. Mások arcon csapták Őt és fejbe verték botokkal és arcon köpték, és soha nem éreztek egyáltalán semmilyen erőt. Ez az ő közeledési módjukon múlt. Az attól függ, milyen hozzáállással jössz. Ha úgy jössz, hogy hiszed, hogy segítséget fogsz kapni, és biztos vagy abban, hogy te a megfelelő Személyhez, Jézus Krisztushoz jössz, és az Ő megközelítésének elrendelt módján jössz, akkor kapni fogsz valamit, ha tisztelettel jössz. Ha úgy jössz, hogy „Megyek és megérintem, hogy meglássam, segít-e nekem,” akkor az semmit sem fog érni egyáltalán. Értitek? Az-az a ti megközelítésetek Isten isteni tettéhez, ami megteszi azt.

Éppúgy, mint a rézkígyó. Nos, a kígyóban egyáltalán nem volt erő; az csak egy darab réz volt, amit Egyiptomból hoztak ki. A póznában sem volt erő, egy kicsi sem. De az engedelmesség annak, amit Isten mondott, volt az, ami az erőt hozta, ami az erényt hozta, az engedelmesség Isten Igéjének. És ez ugyanez a dolog ma este.

Vélemény, hozzászólás?