2019.12.23. Hétfő

  1. Timóteus 3:16

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;”

(Új fordítású Károli Biblia)

 

 

1962.03.11. –  A legnagyobb küzdelem, amit valaha is vívtak

Az ember egészen addig nem vétkezhet, amíg félre nem rakja Isten Igéjét. Egészen addig az ember nem vétkezhet, nem hitetlenkedhet. Nem tud vétkezni addig, amíg először félre nem teszi Isten Igéjét, az Ő jelenlétét.

Éva sem vétkezhetett addig, amíg félre nem rakta Isten Igéjét, amíg meg nem nyitotta az ismeret csatornáját a saját szellemében, és amíg el nem kezdett gondolkozni: – „Hát persze. A férjem soha nem beszélt nekem ilyen dolgokról, de te biztosan… Mondta, hogy ne tegyek ilyesmit, de ahogy te beszélsz róla, az annyira valóságos és egyszerű. Biztos, hogy nagyszerű dolog lehet, ezt nagyon nyilvánvalóvá tetted számomra.” Látjátok, ez volt az első csata. És ez a csata okozta az összes ezt követő ütközetet is. Minden elkövetkezett vérontás oka ez az édenkerti esemény volt. Éva nem hitt Isten Igéjének.

Ha pedig nem hisszük el Isten Igéjének akár csak egyetlen kis vesszőcskéjét is, akkor minden baj ebből a hitetlenségből fog származni. Hogyan tudunk visszatérni akkor, ha nem vesszük az Igét. Képtelenek vagyunk rá.

Vélemény, hozzászólás?