2019.12.11. Szerda

Jelenések 5:12

„Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!”

(Új fordítású Károli Biblia)

 

 

1950.07.16. – Hiszed te ezt?

Ha valaha megismernétek, hogy kicsoda Jézus valójában, akkor annyival jobban tudnátok értékelni a nagy áldozatát. Először is tudnotok kell, hogy kicsoda Ő.

Ő nemcsak egy igaz ember volt, vagy egy jó ember. Ő Isten Fia volt. Senki, egyetlen Angyal, semmi sem vehette volna azt a helyet, csakis Ő. És Ő hajlandó volt lejönni értünk.

És amikor Ő megszületett ide a földre, és eljött egy istállón keresztül, és elment halálbüntetésen keresztül. És mégis, mi panaszkodunk néha, mert nekünk van néhány próbánk, és bajaink. Nos, nézzétek meg Ő mit – hogy Vele mi történt.

Tudjátok miért született Ő egy istállóban? Mert Ő Bárány volt. A bárányok nem házakban születnek; ők istállókban születnek. És Ő… Megfigyeltétek a Golgotán, hogy elvezették Őt a mészárszékre. Ez az, amit a bárányokkal tesznek. Ők elvezetik őket. Ő Isten Báránya volt, Bárány Isten gondoskodásából, hogy nekünk, bűnösöknek elérhető legyen Isten Őrajta keresztül.

Vélemény, hozzászólás?