2022.04.19. Kedd

2.Korinthus 2:9
„Mert azért írtam is, hogy bizonyosan megtudjam felőletek, ha mindenben engedelmesek vagytok-é?”

1963.09.01.m. – A Jel
Az Ige biztosít bennünket az ígéretről, mert Ez az ígéret. Az Ige az Ígéret, és az Ige Isten, és az Ige a miénk. És mi az Igévé válunk, és az Ige mi leszünk. „És ha Bennem maradtok, és az Én Beszédeim bennetek,” akkor, látjátok, az egész egyszerűen egy nagy családdá válik. Látjátok? Biztosít bennünket. Mert miért? Nos, az belőlünk egy rész. Értitek? Látjátok, Ez a részünké válik. Micsoda téma! Rendben. Az ígéret biztosít bennünket,
A Jelkép annak a jele, hogy a vásárlás el lett végezve és el lett fogadva. Nos, nem kaphatjátok meg a jelet a vasúti menetdíjról, amíg ki nem fizettétek az árát; és az egyetlen módja annak, hogy kifizessétek az árat, az, hogy fizetsz. Ez így van. Mi az? Higgyétek Ezt. Fogadjátok el Ezt. Az Isten egész Igéjének való engedelmesség jogosít benneteket a Jelre. Teljes engedelmesség! Nem Annak egy része, ameddig a te felekezeted elmegy, hanem az egész. Teljes engedelmesség az Igének, ami Krisztus, behoz téged Krisztusba.
Most mi lenne, ha te bent lennél, de lábaid kilógnának? Mi lenne, ha te egészen bent lennél, a kezeiddel kint lógva? A legnagyobb részünk bent, de a szív kint lóg? Értitek? A szív még a világban van? Látjátok? De mi nem ezt tesszük.
A teljes, egész engedelmesség téged és az Igét Eggyé tesz. Hiszitek Azt, minden pontját. És Annak egésze bennetek van, és ti figyelitek Azt, amint rajtatok keresztül munkálkodik.

Vélemény, hozzászólás?