2021.07.26. Hétfő

Kolossé 1:10
„Hogy járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén és nevekedvén az Isten megismerésében”

1956.10.02. – Elizeus, a próféta
Tehát, az egyetlen módja, hogy az emberek meglássák Jézust az, amikor meglátják Őt tebenned. Írott levelek vagytok. Ha Krisztus Szelleme lakik benned, és a te viselkedésedet az Ő Szellemének való alárendeltségbe hozza és megteszi, hogy úgy viselkedj, mint Ő, úgy beszélj, mint Ő, úgy járj, mint Ő, úgy élj, mint Ő. Látod? Az emberek benned látják meg Jézust. Ott a régi ének: „Hadd lássák meg a többiek benned Jézust.”
És így, ez az asszony meglátta Istent, Elizeusban. És azt mondta: „Úgy gondolom, jó dolog most, ha teszünk valamit Isten eme szolgájáért. Isten tisztelni fogja azt.” Nos, ő egy pár száz évvel meghaladta korát. Jézus mondta: „Ha adtok egy pohár hideg vizet az egyik tanítványomnak, nem lesz elfelejtve az Ítéletkor.”
Elmulasztjuk meglátni azt a hatalmat, amit Isten az Ő népébe helyezett. Isten az Ő népében van. Hiszitek ezt? Isten a népével volt egykor, amikor a földön járt. De most Isten az Ő népében van. „Egy kis idő, és a világ nem lát Engem többé, mégis ti megláttok Engem, mivel Én veletek leszek, sőt bennetek a világ végezetéig.” Isten az emberek között lakozik, mozdul, munkálkodik. Hallelujah! Isten nem rendeleteken keresztül munkálkodik. Ő nem szervezeteken keresztül munkálkodik. Ő egyéneken keresztül munkálkodik. Isten az emberekben munkálkodik. Nem Isten teszi a munkát ma, Ő gerjeszti, vagy felindítja a Szellemét az emberekben, hogy tegyék azt. Ő mondta: „Én vagyok a Szőlőtő.” Nem a szőlőtő termi a gyümölcsöt. „Ti vagytok a vesszők.”

Vélemény, hozzászólás?