2021.07.22. Csütörtök

János Evangéliuma 14:18
„Vizsgáljátok meg magatokat, vajon hitben vagytok-e! Legyetek kipróbáltak! Vagy nem ismeritek fel magatokban, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Hacsak nem álltátok ki a próbát.”

1961.05.21. – Mutasd meg nekünk az Atyát
Tehát tudjuk, hogy jövünk valahonnan. És mi egy okból vagyunk itt, és megyünk valahová. És nincs… A világ összes irodalma közül csakis egyetlen Könyv van, ami képes megmondani neked, hogy honnan jössz, ki vagy, és hová mész, és az, ez a Biblia.
Tehát mi megközelítjük Őt ma délután. Még a Biblia legidősebb könyvében is, Jóbnál… Amikor elborították a fekélyek, úgy nézett ki, hogy minden ellene fordult. És az ő keresztény, vagy vallásos barátai azt mondták: „Jób, gonosz dolgot tettél.” Sok ember azt akarja mondani, mivel valaki beteg, hogy ők gonoszul cselekedtek. Ez nem az igazság. Jób egy tökéletes ember volt. Isten mondta így. De néha Isten megengedi, hogy csapás sújtson le a népére, hogy kipróbálja őket a hitükért. Ő egy szentet próbált ki és nem egy bűnöst feddet meg. És Isten azért teszi azt, hogy kipróbáljon.
Jézus mondta, – az Írás azt mondta, hogy minden fiú, aki Istenhez jön, kell, hogy megpróbáltasson, legyen kipróbálva, nevelve. És azután ők bizonyítják, hogy Isten igaz gyermekei.

Vélemény, hozzászólás?