2021.07.17. Vasárnap

János 14:2-3
„Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.”

1955.04.03. – Közösség megváltás által
Csakis a halandó lények azok, akik halandó hajlékokban laknak. A halhatatlan lények halhatatlan hajlékokban laknak. Akkor, az a hely, ahová megyünk, nem egy téglából, malterből és agyagból vagy drágakőből vagy ékszerekből készült hely lesz. Az annak az állapotnak a helye, amelyben élünk, amikor kiköltözünk ebből a dimenzióból, egy másik dimenzióba. És az egy ház, egy templom, egy lakóhely.
Jézus azt monda: „Rontsátok le ezt a templomot, és feltámasztom három nap múlva.” És ők azt gondolták, hogy Salamon templomáról beszél, de a saját testéről beszélt.
És Ő elment hogy elkészítsen egy helyet minden hívő számára, hogy abban a pillanatban, amikor kilépünk ebből a halandó világból, nem lesz belőlünk valami mitikus, vagy valami természetfölötti szellem, hanem bemegyünk egy hajlékba, egy lakóhelyre. És az lehet, hogy pontosan itt van ebben az épületben ma reggel. Egy olyan hely, amit semmilyen más radioaktív sugárzás vagy bármi más meg sem érinthetne. Azt ott van egyedül Istentől készítve.

Vélemény, hozzászólás?