2021.06.12. Szombat

Máté 5:16
„Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

1956.09.17. – A Bárány és a Galamb
Van egy visszaút az Azusa utca megtapasztaláshoz: Viselkedjünk úgy, mint Isten fiai és lányai! Ne öltözködjünk úgy, mint a világ, vagy viselkedjünk úgy, mint a világ, és ne beszéljünk úgy, mint a világ, ne maradjunk otthon szerda esténként, hogy megnézzük ezeket a programokat, és így tovább, amiket Hollywood ad elő. Semmi közünk Hollywoodhoz. Nekünk van egy újjászületett Pünkösdi megtapasztalásunk. Hollywoodnak megvan a szórakozás helye. Nekünk is van egy hely jó időtöltésre. Az övék a világban van és a mienk Krisztusban. De mi nem utánozhatjuk őket. Utánozzuk Krisztust, és cselekedjünk úgy, mint Ő, és szeressük Őt!
Na most, milyen csodálatos képet ad ez számunkra. Mennyire megtört szívű lehet Isten a mi viselkedésünk miatt. Miután Ő befogadott minket, mint fiakat és lányokat, és látja, hogy hogyan cselekszünk, és viselkedünk, és nehezteléseket tartogatunk, és akadékoskodunk, és kis dolgok, amiknek nem kellene úgy lennie. És mégis Isten fiainak és lányainak hívjuk magunkat. Tisztes férfiaknak kellene lennünk. Tisztes asszonyoknak kellene lennünk. Felegyenesedve kell magunkat tartanunk, mint Isten gyermekei. Kell, hogy példa legyünk a világ számára, ahogy a mi Urunk volt. És egy kiemelkedő életet kell élnünk, mint Dávid. Amikor Isten látta az ő … Milyen tisztes férfi volt! Isten azt mondta, „Egy szívem szerint való férfi vagy.”

Vélemény, hozzászólás?