2021.06.06. Vasárnap

Jakab 2:18
De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.

1965.02.17. – Egy ember, aki fut az Úr Jelenlétéből
Minden embernek vállalnia kell azt, akinek felelőssége van Isten előtt. Vegyük például Noét. Neki volt. Noé, Mózes, Illés és a többieknek, mindegyik korban vállalniuk kellett a felelősséget, és meg kellett azt tenniük. Ez az oka, hogy el lettek küldve abban az órában.
Nézzük meg Noét az ő tudományos korában, hogyan kellett vállalnia egy olyan dolgot, ami annyira tudománytalan volt. Nos, nem volt ok, hogy az tudományos legyen… Látjátok? Az inkább tudománytalan volt. Nos, azt mondták, eső fog jönni az égből. Nekik előtte sosem esett még eső az égből. Nos, neki vállalnia kellett azt. Isten azt mondta, hogy esni fog. És aztán ő…
A hit cselekedetek nélkül halott, ha azt mondod, hiszem azt és nem cselekszel. Éppúgy, mint az Üzenet. Ha azt mondod, hiszem azt, és nem cselekszel, mi hasznod abból? Látjátok? Noé munkához látott a kalapácsával és épített egy bárkát, hogy megerősítse azt, amiről beszélt. Ez az, amit nekünk is tennünk kell. Munkához kell látnunk, hogy igazoljuk a hitünket a cselekedeteinkkel. A cselekedeteink igazolják a hitünket. Mózesnek ezt kellett tenni, és Illésnek ezt kellett tenni. Minden prófétának a korában fel kellett állni, és vállalni ezeket a felelősségeket. De sokuk nem azt tette amit Jónás. Ő elfutott, azok nem tették.

Vélemény, hozzászólás?