2019.09.10. Kedd

Máté 13:23
„Amely pedig a jó földbe esett, ez az, aki hallja és érti az igét; a ki gyümölcsöt is terem,…” (Károli Biblia)

1963.06.06. – Mutasd meg nekünk az Atyát
Az Ige, ahogy Jézus is mondta, egy Mag, amelyet a magvető elvetett. És egy megtermékenyített mag a megfelelő fajta földben meg fogja teremni a fajtáját. És most jut eszembe, hogy ezt szalagra veszik. És ezek a szalagok, nekünk van ez a szalag-szolgálatunk szerte a világon. És sok ember hallgatja ezt, ma este csak itt körülbelül ezer ember. Mielőtt ez a felvétel megáll, tízszer tízezren fogják hallani ezt, látod, szerte a világon.
És én folytatom a felvételt, és ezt mondom Isten Szaváról, hogy az egy Mag. Ha veszed a megfelelő értelmi hozzáállást Isten bármely isteni ígérete felé, Ő azt beteljesíti, ha meg tudsz állni azon a helyen, hogy az az ígéret a számodra van.
De ha engeded, hogy valamilyen ficsúr eltolja az időben, akinek több iskolázottsága van, mint józan esze, ahhoz, hogy tudná, hogy mit kezdjen vele, ő talán olyan korba helyezi azt el, ami már elmúlt, vagy egy eljövendő korba, akkor az hatástalan lesz számodra. Ahogy Jézus mondta, „Veszitek a hagyományaitokat és Isten parancsolatait hatástalanítjátok,” amikor megpróbáljátok Istent valamilyen történelmi Istenné tenni, vagy valamilyen eljövendő Istenné.
„Ő ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.” Ő ugyanannyira Isten most, mint valaha is volt. És ha tudod venni azt a hozzáállást, hogy az az ígéret a te számodra van! Jézus azt mondta a Szent Márk 11:22-ben, „Bizony mondom néktek, ha azt mondjátok ennek a hegynek, ’Mozdulj’, nem kételkedve a szívetekben, hanem hiszitek, hogy amit mondtatok, meg fog történni, megkapjátok, amit mondtatok. Mondom nektek, hogy amikor imádkoztok, higgyétek, hogy megkapjátok, amit kértek, és az megadatik nektek.” Hogyan lehetne annál nagyobb ígéretet tenni? Nektek el kell azt hinni, mert az egy mag.

Vélemény, hozzászólás?