2019.09.09. Hétfő

János 9:38
„Az pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá őt.” (Károli Biblia)

1951.05.08. – A hit az a dolog
Tehát ne gondoljátok, hogy egy univerzalista vagyok, aki azt hiszi, hogy mindenki meg van, és meg lesz mentve; nem hiszem azt, nem uram. Azt hiszem, hogy mindazok – mindenki meg lett mentve Isten részéről, mivel Jézus kifizette a teljes váltságot a bűnökért, amikor meghalt.
Na most, az soha nem fog semmit érni számodra, amíg el nem fogadod azt. Érted? El kell fogadnod. És nem az, hogy mennyire kiáltasz, mennyire könyörögsz, hogy mennyire győzködsz; hanem ez egy átadott szív Istennek azzal a hittel, hogy Ő elvégezte. Még az oltárhoz hívásaink is, amik nálunk vannak, előre hozzuk az embereket az oltárhoz, ők nem tették azt a bibliai időkben; az a mieink hagyománya, ami a Metodista egyháztól ered. De nézzétek, az egy jó dolog. Nem szeretem ezt a könnyek nélküli megtérést. Szeretem látni, amikor valaki felkel, és igazán sajnálja azt, amit tett, és igazán komolyan gondolja.
De nem számít, milyen sokat imádkozol, Isten soha nem fog neked megbocsátani, amíg te el nem hiszed, hogy Ő megbocsátott neked, aztán megvallod, aztán aszerint élsz.

Vélemény, hozzászólás?